CS:GO Source 2 Oyun Motoruna Geçiyor! |
Reklam/Sponsor
wasdzone ailesi olarak çoğumuzun severek oynadığı CS:GO önümüzdeki yaz büyük değişikliklere sahne olacak! Öncelikle uzun zamandır beklenilen Source 2 oyun motoru bu yaz oyunun çehresini baştan sona değiştirecek gibi gözüküyor.
Source 2 oyun motoru oyunun performansını arttıracağı gibi oyun hissiyatını da değiştirecek ve geliştirecek. Şu anda kullanılan Source oyun motoru Havok fiziksel oyun motorunu kullanırken Source 2 Rubikon adlı motoru kullanacak. Rubikon'a geçiş yapıldığında çoğumuz ufak değişiklikler hissederken bazı oyuncular farketmeyecek bile. Ama bu ufak değişikliklerin competitive modlarda etkisini çok fazla göreceğiz. Yeni oyun motoruyla birlikte oyuncu hareketlenmesinde ufak değişiklikler olacağı gibi şu anda var olan bomba taktikleri de değişecek. Çoğu smoke ve flash taktiği yeni sisteme adapte olacak bazıları yok olurken bazı yeni taktikler oluşacak. Tüm bunların yanında Valve, Source 2 oyun motoru ile birlikte bir sürpriz yapıp yıkılabilen ve hasar görebilen çevre özelliğini ekleyebilir. Fakat oyunseverler bunun kesinlikle mümkün olmadığını, böyle bir şeyin oyunun oynayışını baştan aşağı değiştireceğini savunuyor. Önümüzdeki aylarda tüm bunların cevaplarını alacağımızı umuyorum. Bu değişikliklerle birlikte Valve bu yaz yeni operasyon oluşturacağını da açıkladı. Operasyonda olacak bazı haritalar ise şunlar:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
enteresan bi gelişme yeni bir oyuna alışmaktan farksız olacak yer yerinden oynıyacak bakalım
FPS artışı olursa çoğu oyuncunun yararına olacaktır güzel bilgilendirme repini verdim
Ne zaman gelcek peki biliyonuzmu sıkıntı olabilir haber vermeden yaparlarsa
araştırmak için çok vaktim olmadı ama bi' aydınlatır mısınız? bu şimdi cs sürümlerinin 1 üstü mü olucak yoksa yoksa cs go nun modu olarak mı çıkacak?
(20-04-2017, Saat: 01:48)relre demiş ki: araştırmak için çok vaktim olmadı ama bi' aydınlatır mısınız? bu şimdi cs sürümlerinin 1 üstü mü olucak yoksa yoksa cs go nun modu olarak mı çıkacak? Cok kisa bir goz attim, soylendigini gore tamamen "yeni" bir motormuş. 64bit support ,directx 11, VR vs. gibi yeni teknolojileri destekler hale getirmisler. Tabii ki grafiklerde geliştirilmiş.skinlere kiyafet koyma özelligi bile var. hani ruzgarla birlikte seksi bir bicimde dalganan tarzdan olur ya.. Mesela MDL yerine VMDL yapmislar model formatlarini. Burdan bile sadece bir guncelleme olarak degil tamamen olmasa bile herseyiyle gelistirilmis bir Source motoru geliyor onumuze. Ondan dolayi mod olarak gormemek lazim Tabi bu soylemlerimi redditten hizlica okudugum ingilizce paragraflardan aldim. Detayli bir arastirmayla neyin ne olacagi gozler onune serilir. Yakin bir zamanda Türkce kaynak cikacak olursa ya da bizden biri bu konuyla ilgili yazacak olursa zaten arastirmaya gerek bile kalmaz ama bakalim...
(20-04-2017, Saat: 01:48)relre demiş ki: araştırmak için çok vaktim olmadı ama bi' aydınlatır mısınız? bu şimdi cs sürümlerinin 1 üstü mü olucak yoksa yoksa cs go nun modu olarak mı çıkacak? Skylue teknik açıdan bir kaç şey yazmış ben de kendi tahminimi söyleyeyim dedim. Source 2 oyun motoru bir çok yeni özelliğe hazır durumda fakat ilk aşamada motorun tüm özelliklerini göstermek yerine ufak çaplı değişiklikler ve yenilikler getiriliyor (bomba atma mekaniklerinin değişmesi, oyuncu hareketlerinin gelişmesi gibi). Fakat yeni motor bir çok yeniliğe gebe olacaktır. Örnek olarak Source 2 oyun motoru zarar görebilen çevreyi sağlayabiliyor. Şöyle bir örnek vereyim 5 kişilik takımda 1 kişi XM1014 alıp bir duvarda oyuncuların geçebileceği kadar bir delik açarak haritada olmayan bir rotadan sürpriz saldırı yapabilir. Her ne kadar böyle bir özelliğin CS:GO'ya kesinlikle gelmeyeceğini, eğer gelirse oyunun baştan aşağı değişeceğini söyleseler de çok gelişmiş bir özellik. 2011'den beri Valve'ın en büyük projelerinden biri olan ve sürekli gelişme aşamasında olan bir oyun motoruyla sadece bomba mekanikleri ve fiziksel bir kaç hareketin değişmesini beklemiyorum. İleride büyük çaplı değişiklikler gelecektir. (BENCE) |