DÜNYANIN EN SERT MADDESİ ARTIK ELMAS DEĞİL |
Reklam/Sponsor
2005 yılına kadar bilinen en sert madde elmas idi.Ancak Almanya’nın Bayreuth Üniversitesi’ndeki bilim insanları 2005 yılında saf karbonu aşırı bir şekilde ısıtarak yeni bir madde elde etmeyi başardılar. Ortaya çıkan bu madde elmastan daha sert yapıya sahipti. Bilim insanları üretilen bu yeni maddeye hiperelmas ya da diğer bir adıyla toplanmış karbon nano çubuk adını verdiler. İnanılmaz bir sertliğe sahip olan bu maddeye dışarıdan bakıldığı zaman zift ya da parlak ve siyah renkteki bir pudingi andırmaktadır.Normalde elmasın içinde yer alan karbon atomları piramit şeklinde istiflenirken, bu üretilen yeni madde de ise, karbon atomları küçük ve iç içe geçmiş çubuklar halinde bulunmaktadır. Bunlar o kadar küçüktür ki o yüzden bunlara "nano çubuk " adı verilmiştir. Nanos Yunanca bir kelime olup, dilimizde "cüce" yada "bodur" anlamında kullanılmaktadır. Bu üretine yeni maddenin içerisinde bulunan karbon atomlarının her biri bir mikron (metrenin milyonda biri) uzunlıuğunda ve 20 nanometre (metrenin yirmi milyarda biri) genişliğindedir. Kendimizden örnek vermek gerekirse eğer, insan saçı telinin yaklaşık elli binde birine denk gelmektedir.Aşağıda ise bu maddenin fotoğrafını koydum.
fotoğrafı discordda #ss-gif-caps kısmına attım ordan bakabilirsiniz
Helal adam araştırmış ben içeri girerken cinsel birşey zannettimde o değilmiş yinede beğendim +rep
(23-04-2019, Saat: 11:02)KariooS demiş ki: Helal adam araştırmış ben içeri girerken cinsel birşey zannettimde o değilmiş yinede beğendim +rep Araştırmış mı https://www.iyimiboyle.com/bilinen-en-sert-madde-hangisidir.html https://eodev.com/gorev/9821769 Copy - Paste ne zamandır araştırma ç(a)lıntı olur ancak... (23-04-2019, Saat: 12:27)4pro bey demiş ki:(23-04-2019, Saat: 11:02)KariooS demiş ki: Helal adam araştırmış ben içeri girerken cinsel birşey zannettimde o değilmiş yinede beğendim +rep Terbiyesiz teodor kespırs çalmış
internette tüm sayfalarda aynı bilgiler yazıyo ferhat araştırmanın tanımını öğrenmen lazım attığın 2 siteden de almadım farklı siteden aldım sadeleştirip paylaştım boş yapma o yüzden
|