Merhaba, hala wasdzone forumuna kayıt olmadın mı? Kayıt ol  

BF1 FPS Arttırma Yöntemleri

Reklam/Sponsor

Wink 

[Resim: maxresdefault.jpg]

Merhaba arkadaşlar bu yazıda Battlefield 1‘de daha yüksek performans almanızı sağlayacak bir kaç numara anlatacağım. Ama ondan önce bilmenizi isterim ki burada yapacağınız şeyler grafiklerinizi etkileyecek şeyler. Uyguladığınız takdirde daha düşük kalitede bir görüntü alacaksınız. Karşılığında ise daha yüksek bir fps ile çok daha rahat oynayabileceksiniz.
Aşağıda hem benim Battlefield 1 dahil olmak üzere genel olarak kullandığım yöntemleri ve sadece Battlefield 1 e özel olan yöntemleri paylaştım.

1) GENEL ayarlar
  • Kasanızı/Laptopunuzu temiz tutun, termal macun ile bakımını falan yapın, bilgisayarın performansını artırır.

• Masaüstü kullanıyorsanız, kasanızdaki hava akımının düzenli girip çıktığına emin olun > ısınma yapar > performansı düşürür. (Keza aynı zamanda kasa içindeki kablolarınızıda düzenlemenizde fayda var, çok dağınık ve birbirine temas ediyor olması da ısınmaya sebep olur)

• Oyun sırasında antivirüsü kapatalım.

• Başlangıç programlarını açıp bütün programları kapatalım kapatalım,Win 7 kullanıyorsanız başlat>çalıştır deyip buraya “msconfig.exe” yazıp gelen kısım üzerinden, Win8 ve Win 10 kullanıyorsanız görev yöneticisi üzerinden kapatabilirsiniz.

• İ7 işlemci kullanıyorsanız BİOS’a girip Hyperthreading’i aktif edin.

2) NVİDİA EKRAN KARTI’na ilişkin ayarlar.
  • Ekran kartına ilişkin driverı silip yeniden yüklüyoruz. Yeniden yüklerken kurulum aşamasında sadece “Graphic Driver”ı ve “PhysX”ı yüklüyoruz.

• Nvidia Denetim Masasını açıp 3D ayarlarına geliyoruz. Burada “benim tercihimi kullan” kısmına gelip ibreyi performansa köklüyoruz.

• 3D Ayarların yönetilmesi” deyip burada Battlefield 1’i seçerek görüntü ayarlarını daha fazla performans sağlayacak şekilde değiştiriyoruz.

• ShadowPlay açıksa kapatıyoruz. (Geforce Experience üzerinden)

• Ekran kartınızın sürücüsünü güncelleştirin çünkü ister Nvidia İster Amd olsun daha güncel bir driver, daha iyi optimize edilmiş demektir ve ekran kartınızdan maksimum verimi almanızı sağlar. Aşağıdaki linkler üzerinden ekran kartlarınızın sürücülerini güncelleyebilirsiniz.

• Nvidia için > Güncelle

• AMD için > Güncelle
3) WİNDOWS’a ilişkin ayarlar
  • Windowsunuzun ve driverlarınızın güncel olmasına özen gösteriyoruz.

• Şu linkteki programı kullanarak oyun sırasında işlemci hızımızı artırıyoruz.

• Laptop ile oynuyosak mutlaka bilgisayarımızın pil ayarını “Yüksek Performans”ta tutuyoruz.

• Bilgisayarı en yüksek performans için ayarlıyoruz. (Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş sistem ayarları > Performans > Ayarlar > Görsel Efektler > “En iyi performans için ayarla” ) (Bu masaüstünüzü win98 e döndürecektir, sadece oyuna girerken yapın bunu)

• C ye girip diski temizliyoruz(Ayda bir falan). (Bilgisayarım > C > Özellikler > Genel > Diski Temizle – Korkmayın sistem dosyaları yada C de sakladığınız herhangi bir dosya silinmeyecek- )

• Temp dosyasının içini temizliyoruz. (Bunu da ayda bir falan silersiniz.) ( Başlat menüsüne gelip arama kısmında “%temp%” yazıp aratıyoruz. “Temp” adlı bir klasör çıkacak. Bu klasörde ne varsa temizliyoruz. – Bazıları silinmiyor ona takılmayın-)

• Masa üstündeki ne kadar dosya – kısayol ve sair zımbırtı varsa kaldırıyoruz.

• Masaüstü arka planındaki resmi kaldırıyoruz. (Siyah düz olması ile 1920-1080 çözünürlükte bir fotoğraf olması ile kıyaslandığında yaklaşık 3-4 fps farkediyor.)
4) OYUN İÇİ genel Ayarlar
  • Oyunu asla Pencereli modda oynamayın. En fazla fpsyi “Fullscreen” modda alırsınız.

• Vertical Sync ve Motion Blur’u kapatıyoruz. Bu ikisi performans ciddi anlamda performans tüketir. Özellikle de yüksek grafiklerde.

• Sisteminizin durumuna göre “low” seçenekleri işaretleyebilirsiniz. Ancak donanımlarınıza bakarak size fazlada low olmayan grafik getirebilir. Bunun için manuel olarak Exture Filtering, Lighting Quality, Post Process, Undergrowth, Anti-Aliasing, ve Ambient Occlusion gibi ayarları minimuma indirebilirsiniz.

• Daha sonrada çözünürlük değerini  (Resolution Scale) azaltıyoruz. Yüksek inç bir ekran kullanıyorsanız. Fazlada düşürmeyin görüntü çok bozuluyor ancak düşük inç bir ekranda helede laptopta oynuyorsanız yardırın.

• Oyun içindeki Origin arayüzünü kapatıyoruz.

• DX12 düşük ekran kartlarını zorlarken yüksek özellikli ekran kartları ile optimum çalışır. Ekran kartınızın durumuna göre açın yada kapayın.
5) FPS Sabitleme
  • Oyunlarda genel olarak tercih edilen 60 fps‘dir. Keza Playstation ve Xbox  gibi konsollarda dahi bu böyledir. O yüzden bizde fpsmizi 60’a sabitleyeceğiz. Bunu ister konsol üzerinden yapabilirsiniz. Tek yazmanız gereken “gametime.maxvariablefps 60“. (Nasıl konsol açacağınızı bilmiyorsanız buradaki, diğer konsol komutları için ise buradaki linke tıklayın.)

• Ancak bunu her oyuna girişinizde yazmanız gerekiyor arkadaşlar. Konsol komutları oyundan çıkış yaptığınızda etkisini kaybeder. Bunun için config dosyasıda oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz config dosyası içine aşağıda yazdığım komutları girerek, her oyunda fpsnizin 60’a sabitlenmesini sağlayabilirsiniz. (Config dosyası oluşturmayı bilmiyorsanız buradaki linki kullanın.)

• gametime.maxvariablefps 60
    RenderDevice.RenderAheadLimit 1

Evet arkadaşlar yukarıda hem benim diğer oyunlar için kullandığım fps artırma yöntemlerimi, hemde Battlefield 1 de işe yarayacak yöntemleri paylaştım. Umarım ilgili olanlar için faydalı olmuştur. Herkese iyi oyunlar.
Alıntı

Yararlı konu (BF oynamasam bile faydalı bir konu) +rep
Alıntı

bilgisayar alınca bf alacam demiştim kendi kendime alamadım Big Grin ayriyetten konu için repini verdim
Alıntı

Çok teşekkürler Ferdi abi csgo da 3 fps alıyodum artık 4 fps alıyorum Allah razı olsun
Alıntı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):
1 Ziyaretçi