Merhaba, hala wasdzone forumuna kayıt olmadın mı? Kayıt ol  

Cs go da ping sabitlemek

Reklam/Sponsor

(En son düzenleme: 11-11-2016, Saat: 08:25 FLASH.)

Ping sorunları Türkiye’de oynanan online fps oyunlarında başımızın belasıdır desek yanlış olmaz. Elbette bu sorun CS:GO’nun da başlıca sıkıntı çıkaran sorunlarından biri. Karşı oyuncudan daha iyi olsanız bile, onun pingi sizden daha az olduğunda, her zaman bir adım önde olur. Bu sorunu tamamen gidermek pek mümkün olmasa da, elimizden geldiğince azaltabiliriz. Bunun için en temelden, komplike ayarlara doğru ilerleyerek gideceğiz.
Gereksiz Bütün Uygulamaları Kapatın
Ekranın alt kısmındaki çubuğa, görev çubuğu denir. En sağda, saatin hemen yanında, çalışan uygulamalar gözükür. Örneğimiz CS:GO olduğu için onun üzerinden anlatalım. Oyunun çalışması için Steam şart. Sanal ses kartınız varsa onun uygulaması da durabilir. Onun dışında, orada yer alan bütün gereksiz uygulamaları kapatın. Hangisinin hangi sebeple internetinizi meşgul ettiğini bilemezsiniz. Ya da dalgınlığınıza gelir, torrent programını açık unutursunuz, hiç belli olmaz. Kapatmakta fayda var.
Oyuna Girerken İnternet Tarayıcısından Çıkış Yapın
Oyun oynarken youtube üzerinden müzik dinleyenleriniz vardır. Youtube her ne kadar gerekli durumlarda kaliteyi düşürüp internetinizi rahatlatsada, yeteri kadar güç bulamadığında, oyununuzu olumsuz etkileyecek seviyede çalışıyor olabilir. Dahası, birazda eskice bir bilgisayarınız varsa, oyunda anlık kasmalara sebep olur ki bu hiç istenmeyen bir şeydir.
Oyun İçindeki Ping Aralığını Belirleyin
[Resim: 3.jpg-625%C3%97373-.png]
CS:GO’ da, Ayarlar > Oyun Ayarları kısmına girdiğinizde, orada “kabul edilebilir en yüksek ping” adında bir ayarla karşılaşırsınız. Bu varsayılan olarak 120’ye ayarlıdır. Onu kendinize göre ayarlayın. Örneğin ben 80’pingin üstünde iyi oynayamam. “Daha fazla neden düşüremiyoruz, en düşüğü en iyisi değil mi?” diye sormayı düşünenlere cevaben, evet öyle. Ancak, sizin pinginize uygun sunucu bulmak, rütbeye göre oyun bulma sistemiyle birlikte çok uzun sürelerde beklemeye yol açabiliyor. Bu yüzden abartmamakta fayda var ve Türkiye’de Valve’nin sunucusunun bulunmaması yakın olan Lüksemburg, Varşova ve Viyana sunucularında oynamamızı gerektiriyor. Bu 3 sunucuda oynayabileceğiniz en düşük ping (kaliteli internet bağlantısı ile birlikte) 40-50ms değerlerine kadar düşebiliyor. Eğer Valve, Türkiye’ye sunucu açarsa bizlerde 15-20ms aralarında değişen ping değerleriyle oyunun tadına varabileceğiz.
Modeminizden Port Açın
Aynı modeme bağlı iki bilgisayar, aynı anda CS:GO’ya girdiğinde, bazen oyundan kopmalar yaşanabiliyor. Bu sorunu aşmak için modeme port açmanız gerekiyor. Bu işlem her modemde farklılık gösterir. Sizde modeminiz marka ve modelini yazarak port açma nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.
-Her modemin bir adresi vardır. Türkiye’de kullanılanların genellikle 192.168.1.1 şeklinde. Tarayıcının adres çubuğuna bunu yazıyorum.
-Karşıma modemin arayüzü çıkıyor. Buradan “WAN” a tıklıyorum.
-“Port yönlendirme” sekmesine giriyorum. Buradan her iki bilgisayarın ip adresi ile port açacağım.
-Önce port yönlendirmeyi etkinleştiriyorum.-Yerel IP kısmına kendi ip adresimi yazıyorum. Siz de ip adresinizi cmd‘ye ipconfig yazarak bulabilirsiniz.
-“Bağlantı Noktası Aralığı” ve “Yerel Bağlantı Noktası” kısımlarına 27000 ve 27015 arası bir rakam yazıyorum. Her bilgisayarınki farklı olmalı. (27000 değerini kullanmayın)
-Protokol kısmından UDP’yi seçip ekle diyorum ve kaydediyorum.
Tüm bunlar olmazsa, CS:GO’nun çalıştırma seçeneklerine +clientport 27015 kodunu yazabilirsiniz. Bu komut CS:GO için modemden size özel port kullanmanızı sağlayacaktır.

Bütün bu uyarılar ve ön ayarlardan sonra gelelim ping değerini düşürmek içi yapmamız gereken teknik detaylara
Kayıt defteri üzerinden internet bağlantımızı rahatlatalım
  •  Başlat > Çalıştır  (Win+R) “regedit” yazıp enter tuşuna basıyoruz ve kayıt defterini açıyoruz.
  • Soldaki menü yapısını kullanarak şu bölüme geliyoruz :
    HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/services/Tcpip/Parameters/Interfaces/
  • Bir üstteki adımda Interfaces’e tıklamış olduğunuzdan emin olun ve sağ taraftaki boş alana dönün. Yandaki alana sağ tıklayıp Yeni > DWORD (32 bit) değerini seçin. (Sisteminizin 64 bit olması sorun değil, Dword değerini 32 bit atamalısınız.) Yeni oluşan satıra TCPNoDElay ismini verin.
  • Daha sonra bu değeri çift tıklayarak değerini 1 (sağdan ondalık seçili olmalı) yapın. Aynı şekilde;
    yeni bir DWORD oluşturun, buna da TCPAckFrequency ismini ve 1 (aynı şekilde bunuda ondalık seçili yapmalısınız.) değerini verin ve regediti(kayıt defteri) kapatın.
  • Denetim Masası > Program Ekle Kaldır’a girip sol tarafta bulunan “Windows özelliklerini aç veya kapat” yazısına tıklayın ve gelen listeden “Microsoft Message Queue (MSMQ) Sunucusu” yazan seçeneğin yanındaki  kutuya tıklayarak aktif edin (alt kutucukların hepside seçili olsun) ve Tamam’a basın. Bu noktada  yapılan ayarların aktif olması için bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatmadıysanız bu adım geçerli olmayacaktır. Başlat > Çalıştır ve regedit yazıp giriyoruz ve menüden HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/MSMQbölümüne geliyoruz. Yan tarafdaki boş alana sağ tıklayıp Yeni > DWORD (32)Değeri oluşturup (sağdan ondalık seçili olmalıTCPNoDelay ismini veriyoruz. Değerini 1 (sağdan ondalık seçili olmalı) yapıyoruz.

Ağ Bağlantısı için İnce Ayar

1-) Öncelikle Ağ bağlantılarınıza girip Özellikler‘i tıklayın.
[Resim: A0D4C6F6D4D74070ED18AAB7E8D44CDCAB3F1CAD]

2-) Altları kırmızı şeritle çizili olan, QoS Paket Zamanlayıcısı , İnternet Protokolü Sürüm 6 ve Bağlantı Katmanları’nın yanındaki kutucuklardaki tikleri kaldırıp Tamam tuşuna basıyoruz.
[Resim: 20123126FA3C8EA3403C1C920F33AFD1BE7207A6]
 3-) Daha sonra tekrar Özellikler‘e tıklayıp, Microsoft Ağları için İstemci seçili iken Yapılandır tuşuna basıyoruz.[Resim: 62E101F8C802F245B7FF12325E097C791C7B51BE]
4-) Buradan Gelişmiş sekmesine geliyoruz ve Akış Denetimini Devre dışı bırakıyoruz.
[Resim: 5BE0843FCCACFD5950009FE85291D1999DD00298]
5-) Yine Gelişmiş sekmesi altında bulunan Hız ve Çift Yönlü ayarını modeminizin alabileceği en yüksek hızda, Tam Çift YönlüOlarak seçin. Örneğin modeminiz 100 Mbpsdestekliyor ise 100 Mbps Tam Çift Yönlü seçeneğini seçin. 1000 Mbps veya 1Gbps ise 1000 Mbps Tam Çift Yönlü veya 1Gbps Tam Çift Yönlüyü seçin.
[Resim: 237D303F939DE5A158BAFEAB1C85CD21ADF0F7D3]
Ağ ayarlarında yapacaklarımız bu kadar Tamam tuşuna basıp pencereyi kapatabilirsiniz. Eğer, Gelişmiş Ayarlar sekmesinde Yeşil Ethernet diye bir seçenek sizde varsa onu mutlaka kapatın. (Yeşil ethernet, elektrikten tasarruf etmek için ethernet girişinin voltajını düşürür ve bağlantı yavaşlamasına sebebiyet verir. Bu sebeple Yeşil Ethernet ayarını mutlaka kapatmanız gerekir.)
DNS Ayarlarını Değiştirelim
  • Türk Telekom’un kullandığı DNS adresleri,  çok müdahale edildiği için oyun içinde gecikmelere sebep olabilir. Bu sebeple DNS ayarlarını değiştirmek yararınıza. DNS ayarlarını değiştirmek için;1-)Ağ bağlantılarınagirip Özellikler penceresinden İnternet Protokolü Sürüm 4‘ü seçip Özelliklertuşuna basın.
    [Resim: 1C91C45928EA50A63B058C88D1B0A6A4BDB2ED22]

2-) Karşımıza çıkan pencerede, alt kısımda Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan seçeneğini seçip Google veya Yandex DNS sunucularının adreslerini giriniz.
    [Resim: 655EC4A970FCBF0EFAB927091F489D789D6F142C]
  • Google DNS:

8.8.8.8
8.8.4.4
  • Yandex DNS:

77.88.8.8
77.88.8.1

Son olarak önceden kullanılan internet bilgilerini silelim.

1-)Başlat > Çalıştır (Win+R) ve “cmd” yazıp enter tuşuna basın. cmd.exe‘yi yönetici olarak çalıştırın.
2-) Açılan cmd (komut) ekranına aşağıdaki kodları sırasıyla yazıp her yazdığınızda enter tuşuna basın:
netsh int ip reset resetlog.txt
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
Üstteki kodları sırasıyla yazıp enter tuşuna bastıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
NOT: resetlog.txt adlı dosya bulunamıyor hatası alırsanız, C sürücüsüne girip yeni bir metin belgesi oluşturun ve adını resetlogolarak değiştirin.
Artık internet veri akışındaki tıkanıklıkları giderdik, ms değerleriniz eskisine göre daha iyi olacaktır.

Çalıştırma Seçenekleri
Steam üzerinden CS:GO’ya erişim ve komut girerek ayarları düzenleyeceğiz. Önce aktif olarak sistemde çalışan Steam uygulamasından :  Kütüphane > CS:GO’ya sağ tık > Özellikler > Çalıştırma Seçenekleri 
Bu kodlar sayesinde internetinizin oyuna daha geniş bantta ulaşmasını sağlarsınız.
  • rate “128000” (standart. “80000”) : Bağlantınızda veriler için maksimum bayt/saniye anlamına gelir.
  • cl_cmdrate “128” (standart“64”) : 1 Saniyede sunucuya gönderilen maksimum komut paketlerinin sayısı anlamına gelir.

• cl_updaterate “128” (standart “64”) : Sunucudan talep edilen güncellemelerin saniyelik olarak size ulaşan paketlerinin sayısı anlamına gelir.

• cl_interp “0” (standart “0.03125”) : İnterpolasyon miktarını ayarlar.

• cl_interp_ratio “1” (standart “2.0”) : İnterpolasyon miktarını ayarlayan başka bir kod.

Eğer iyi ve kaliteli bir internet bağlantınız varsa (40-50ms değerlerinde ping alıyorsanız):
  • rate “128000”
  • cl_cmdrate “128”
  • cl_updaterate “128”
  • cl_interp “0”
  • cl_interp_ratio “1”
  • cl_lagcompensation “1”

Eğer kötü ve yavaş bir internet bağlantınız varsa(ping değeriniz her zaman 60ms ve üzerinde oluyorsa):
  • rate “80000”
  • cl_cmdrate “64”
  • cl_updaterate “64”
  • cl_interp “0.03125”
  • cl_interp_ratio “2”
  • cl_lagcompensation “1”

İnternet bağlantınızın durumuna göre vermiş olduğum kodları konsola girebilir yada C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg klasörünün içindeki config.cfg belgesinin içine yapıştırabilirisiniz.

Not :  %100 doğrudur demiyorum ama ping sıkıntısı çekenler deneyebilir 
Alıntı

Amin.
Alıntı

mm_dedicated_search_maxping800 yapıyoruz ve sorun çözüldü
Alıntı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):
1 Ziyaretçi