Merhaba, hala wasdzone forumuna kayıt olmadın mı? Kayıt ol  

Lol de Fps arttırma

Reklam/Sponsor

Evet arkdaşlar ben Ayberk bugün lol oynayanlar için fps arttırma yöntemlerini bulup sizlerle paylaşmak istedim 
%100 Doğrudur Diyemem Ama denemenizide Tavsiye ederim Kullanan çoğu kişi faydasını gördüğünü söylüyor 

Yapmanız gereken şeyleri adım adım yazmaya çalışacağım. Unutmayın biz donanımlarınızın vereceği en iyi FPS değerini yakalayabilmenize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığınız her şeye rağmen iyi bir performans sağlıyorsanız o durumda donanımsal bir engel yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda yenilenmeye gitmeniz gerekmektedir.
  • Öncelikle ekran sürücümüzü güncelleyelim. Intel NVIDIA | AMD/ ATI Güncellemenin ardından bilgisayarı açıp kapatalım.

• C:\Riot Games\League of Legends\Config yoluna gidin.

• "game.cfg" adlı dosyanın üzerinde sağ tıklayıp "özellikler" diyelim. "Salt Okunur" seçeneğini kaldırıp "Tamam" diyelim.

• Şimdi "game.cfg" dosyamızı yedekleyelim. Bu dosyayı kopyalayıp herhangi bir yerde saklayın. Eski ayarlarınıza dönmek için bu dosyayı tekrar bu yola kopyalayınız.

• Şimdi game.cfg programını Not Defteri ile açın. (Ben Notepad++ ile açtım pek fark etmiyor ama bu programda her şey daha anlaşılır gözüküyor)

• Açtıktan sonra CTRL + A yapıp Delete deyin. Başka deyişle hepsini silin ve aşağıdaki ayarları ekleyin:
Kod:
[General]
EnableTargetedAttackMove=1
HideEyeCandy=0
RelativeTeamColors=1
Height=720
Width=1280
UserSetResolution=1
BindSysKeys=0
SnapCameraOnRespawn=1
OSXMouseAcceleration=1
AutoAcquireTarget=1
EnableLightFx=0
WindowMode=0
ShowTurretRangeIndicators=1
PredictMovement=0
WaitForVerticalSync=0
Colors=32
SystemMouseSpeed=0
CfgVersion=5.22.289

[HUD]
ShowSpellCosts=0
CameraLockMode=0
MiddleClickDragScrollEnabled=0
KeyboardScrollSpeed=0.5000
DisableHudSpellClick=0
SmartCastWithIndicator_CastWhenNewSpellSelected=0
ShowSummonerNamesInScoreboard=0
MirroredScoreboard=0
ShowTeamFramesOnLeft=0
GlobalScale=0.1900
MinimapScale=1.0000
NewAggroIndicator=0
NameTagDisplay=1
ShowChampionIndicator=0
ShowSummonerNames=1
ScrollSmoothingEnabled=1
MiddleMouseScrollSpeed=0.5000
MapScrollSpeed=0.5000
ShowAttackRadius=1
NumericCooldownFormat=1
SmartCastOnKeyRelease=0
EnableLineMissileVis=1
FlipMiniMap=0
ItemShopItemDisplayMode=0
ItemShopStartPane=1
EnableSnowEffect=0

[Performance]
BudgetOverdrawAverage=10
BudgetSkinnedVertexCount=200000
BudgetSkinnedDrawCallCount=100
BudgetTextureUsage=150000
BudgetVertexCount=500000
BudgetTriangleCount=300000
BudgetDrawCallCount=1000
CharacterInking=0
ShadowsEnabled=1
EnableHUDAnimations=0
PerPixelPointLighting=0
EnableParticleOptimizations=0
EnableGrassSwaying=1
EnableFXAA=0
AdvancedShader=0
FrameCapType=5
GammaEnabled=1
Full3DModeEnabled=0
AutoPerformanceSettings=0
CharacterQuality=0
EffectsQuality=0
EnvironmentQuality=0
ShadowQuality=0
GraphicsSlider=0

[FloatingText]
Debug_Enabled=1
Absorbed_Enabled=1
OMW_Enabled=1
EnemyCritical_Enabled=1
MagicCritical_Enabled=1
Critical_Enabled=1

[UnitRenderStyle]
Inking=0
AdvancedReflection=0
PerPixelPointLighting=0

[Sound]
DefaultFXVolume=100
DefaultMusicVolume=100

[Chat]
ChatY=0
ChatX=0
  • Dosyayı kaydedip çıkın.

• Not: Mouse ayarlarınız sıfırlanmış olabilir. Bunu ayarlardan tekrar düzeltebilirsiniz. Eğer ekranınızda uzama, yamulma yoksa çözünürlüğü yükseltmeyin. Ek olarak diğer ayarları da ellemeyin. Ellemeniz halinde cfg. dosyasında da değişikliğe gidilecek.

• Şimdi başlangıç ayarlarınızı düzenleyin. Windows 7 ve altında başlangıç ayarlarını yapabilmek için çalıştır'a girin. Daha sonra "msconfig" yazın . Enter. Başlangıç kısmından düzenleyebilirsiniz. Windows 8 ve üstünde görev yöneticisine girin (alt çubukta sağ tıklayıp görev yöneticisi diyebilirsiniz" Üst sekmelerden "Başlangıç" sekmesine tıklayın. İstediğiniz programların üstüne tıklayıp "Devredışı bırak" deyin. Mesela Skype gibi sistem yazılım olmayanları kapatınız. (Gerekirse kendiniz elinizle açarsınız)

• Eğer Windows Aero özelliğiniz açıksa bunu devre dışı bırakın. Ben uzun süre Windows Klasik kullandım ve performansı oldukça etkiliyor.

• Bilgisayarım'a giriniz. Boş bir alanda sağ tıklayınız. Özellikler deyiniz. Gelişmiş sekmesine geliniz. Performans alanındaki ayarlar butonuna tıklayınız. En iyi performans için ayarla deyiniz. Tamam deyip çıkınız.

• Bazen temp dosyalarının şişmesi bilgisayar performansını etkiliyor. Bunları temizlemekte fayda vardır. Ccleaner bu işte gayet iyidir.Ccleaner programını indirererek bilgisayarınızı güzelce temizleyin.
Şimdiden iyi oyunlar!
Gelişmiş (isteğe bağlı)
  • Donanımlarınızı dikkatlice temizlemek yararlı olabilir.

• İşletim sisteminiz uzun süredir aynı ise (3 4 yıldan bahsediyorum) kayıt defterleri şişmektedir. Bu da akıl almaz bir performans sorunu yaratmaktadır. Sağlıklı bir temizlik yararlı olabilir.

• İşletim sisteminizde yeni bir kullanıcı oluşturarak oyunlarınızı orada oynayabilirsiniz. Burayı sadece oyunlar için ayarlayabilirsiniz. Çalıştır'a girin. "msconfig" deyin. Hizmetler sekmesine gelin."Tüm microsoft hizmetlerini gizle" deyin. Her şeyi devredışı bırakın. (Bazı problemler çıkabilir. Bundan dolayı yeni bir kullanıcı da bunu yapmanız önerilir)
Alıntı

işe yarıyor biraz da olsa. 60-70 den 80fps şuan Big Grin eyw
Alıntı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):
1 Ziyaretçi